AGONIJA ŠAMPIONA: Šumaher na kratko otvorio oči! | Mixer portal

AGONIJA ŠAMPIONA: Šumaher na kratko otvorio oči!

Sedmostruki šampion Formule 1 Mihael Šumaher reagovao je dobro na proces buđenja iz kome, a jedan od znakova oporavka je i činjenica da je na kratko otvorio oči, prenose francuski mediji nezvaničnu informaciju iz bolnice u Grenoblu.

Mihael-Šumaher1
Francuski “L'Ekip” koji je dan ranije prvi objavio informaciju da su ljekari Mihaela uveli u fazu postepenog buđenja iz vještački izazvane kome, danas je izvjestio da sve ide u dobrom pravcu, što pokazuje i treptaj oka njemačkog asa.

Iako još uvijek nema zvaničnih informacija od strane ljekara Univerzitetske bolnice u Grenoblu ili porodice Šumahera, urednici francuskog medija tvrde da su informacije koje iznose potpuno tačne.

“Mi imamo veoma pouzdane izvore u bolnici. Sto odsto smo sigurni u informacije koje iznosimo”, rekao je Žeremi Arbona, glavni i odgovorni urednik “L'Ekipa”.

Da se nešto dešava oko Šumahera u srijedu uveče potvrdio je neurohirurg Stefan Šabarde. On je pojasnio da će kolege koje se staraju o zdravstvenom stanju Šumahera, Njemca polako uvoditi u takozvano “letargično” stanje, kada bi on trebao da komunicira sa okolinom treptajem oka, pomjeranjem usana i pomjeranjem ruku.

Takvo stanje bi moglo da traje nekoliko mjeseci, ali je sasvim sigurno dobar znak u nastojanju da se Šumaher potpuno oporavi od posljedica povreda mozga zadobijenih na skijanju 29. decembra prošle godine.

(Kurir)

Shortlink: