MONIKA BELUČI SRPSKI JEZIK UČI: Prve riječi koje je rekla ”Raskiseliše ti se opanci!” | Mixer portal

MONIKA BELUČI SRPSKI JEZIK UČI: Prve riječi koje je rekla ”Raskiseliše ti se opanci!”

Poslije raznoraznih peripetija napokon je Monika stigla u Hercegovinu gdje će provesti par lijepih sedmica snimajući Kusturičin fim ”Na Mliječnome putu”. Po imenu filma neko bi pomislio da se radi o SF-u, ali ne! Kusta snima jedan topli film o bratoubilačkom ratu u Bosni i Monika je tu samo da ulijepša sliku užasa koji nam se dogodio predkraj prošloga vijeka.

d7d16828287a11762cd9607dd1e131698c362e74_m

Mnogi su mišljenja, pošto je seksipilna Monika glavni ženski lik, da se film nije trebao zvati ”Na Mliječnome putu” već ”U Kumovoj slami”, jer znamo gdje su se u našem narodu tradicionalno  završavale romantične priče između mladih ljudi kada ih ljubav razgoropadi. Izgleda, pak, da Moničin lik neće biti baš toliko erotičan u mjeri koliko se publika naučila gledajući njene predhodne filmove.

Bilo kako bilo Monika je za ovaj film morala da nauči i par riječi na Srpskom jeziku, a u tom poslu joj je svesrdno pomagala banjalučka glumica Miljka. Prve riječi koje ju je naučila jesu: ”Raskiseliše ti se opanci!”, mada ova fraza neće biti korištenja pri snimanju filma.

Kusta je zadovoljan Monikinim napredovanjem u učenju Sprskoga jezika, ali, ipak, radije se sa njom sporazumijeva na Engleskom.

MIXER PORTAL/EB

 

Shortlink: