ESTRADA PODKOZARSKA: Stonsi gostuju u Lamovitoj Donjoj?! | Mixer portal

ESTRADA PODKOZARSKA: Stonsi gostuju u Lamovitoj Donjoj?!

Na elektronsku poštu Mixer portala jutros je pristiglo jedno čudno pismo, sastavljeno od ruke stanovnika potkozarskog sela Lamovita Donja. Umolili su nas da pismo pošaljemo članovima mega popularnog američkoga benda The Rolling Stones, jer oni, kako tvrde, ne znaju njihovu e-mail adresu. Pošto se radi o pismu zanimnjivog sadržaja odlučili smo da ga u cijelosti objavimo, te ga na taj način svojim čitaocima damo na uvid, nalaz i mišljenje.

Vjerujem da će vas zanimati sadržaj ovoga pisma, a prenosimo ga u izvornom obliku, bez ikakve izmjene u istom!

rolling stones karikatura

 

Pismo DŽegeru Miku

Poštovani Miče DŽegeru. Mi iz potkozatskoga sela Lamovita Donja veliki smo ljubitelji tvoga rokenrolnog sastava Drolingstonesi i imamo pun kurac vaših ploča i cedejova. Pa stime u vezi i u vezi vas, odnosno tebe i tvoga šargijaša Ričardsa Kita, dobošara Vudsa Čarlija koji je po mom ukusu najjbolji na svijetu bijelome i onog nosonje Ronija Vuda, mi iz Lamovite Donje skupili smo muda i sjatili se u našoj zajednici mjesnoj, ja kao pretsjednik s krštenim imenom  Maksim Gorki i članovi upravnoga odbora fun cluba Drolingstones: Mileva, Kolja, Zvjezdan, Mara, Darinka i Gordon Maunaga, da sročimo pismo tebi i članovima tvoga najpopularnijega sastava na svjetu.

Odmah da ti na početku izjavimo i saučešće povodom prerane smrti Brajana DŽonsa. Ustvari ja i stanovnici moga sela mislili smo da je on još uvijek živ sve dok nismo prije neki dan na K3 televizoru gledali film o vama svima i u fabuli radnje predkraj projekcije otkrili da se jadni Brajan udavio u bazenu sa sve vodom u njemu. Nismo mogli doć sebi ako nam vjeruješ Miče DŽegeru. Suzama smo grcali povazdan i posvunoć sve dok se nismo skoro udavili u kapljama istih, a da nije bilo šljive koju nam je na kontu prerane smrti Brajanove podario đed Milivoje mislim da bismo svi đuture i kolektivno svisnuli od tuge. Eh, brate naš rođeni vjeruj nam da toliko nismo patili od ratnijeh strahota za koje pretpostavljam da si čuo a koji se desiše na ovim našijem prostorima predkraj prošloga vijeka. Ali ne bih ja sada o tome jer to su teške teme a ti si čojek impulsivan i suviše emotivan pa se bojim da te s pričom ne sjebem.

Inače, druže Miče, moram da napomenem da si ti u našem selu toliko popularan da se o tebi čak i pjesme pišu, a naš popularni kantautor Lepi Dario o tebi je sastavio hit ”Kruže priče, drogiraš se Miče” koji je jako slušan u našemu kraju. Čak mu kruži i spot na Vicom televizji.

Al da ne bi sada skrenuli sa teme i zaboravli namjenu pisanije ovoga pisma trebali bi odmah da pređemo na stvar. Ono što smo te ja i moji suseljani htjeli pitat jeste veoma intimno a tiče se tebe, to jest tvoga benda i nas. Moje seljake i mene ustvari zanima ima li ike šanse da ti sa sve svojim Stonesima gostuješ na našem zboru u podkozarju koji se dešava svake godine za Đurđevdan. Ima tu svega i svačega pa ne b bilo loše da ti, Ričards i ekipa navratite. Bili bi prava atrakcija vjeruj mi Miče. Ne bi bilo zgoreg kada bi ponijeli i instrumente da odtamburate par pjesama, ako ništa barem onu Kebinu stvar u Crno obojeno u meni je sve, to je u našemu selu mnogo popularna pjesma, sviju mi.

Prijatelju Miče to bi nama mnogo značilo a tebi i Stonesima ne bi vjerujem bilo mnogo naporno. Šta je to vama, kad ste ionako navikli da gluvarite po bijelomu svijetu i zajebajete se po turnejama. Ričardsu poruči da nema čega da se plaši jer u nas nema palminog drveća, te mu ovdi ne prijeti opasnos da padne sa palminih grana. Eventualno bi mogo da ljoljne s nekog duda ili kruške. Isto tako nema potrebe da sa sebom nosate kokaine, eroine i ostala sranja jer naša je lozovača boli glava dobra i ako se na nju navučete neće vam više past na pamet da izjedate ike droge.

U slučaju da se odlučite za dolazak u naše krajeve troškove vašega putovanja ne bismo mogli da pokrivamo jer je Lamovita Donja u govnima do guše ali cijenim da vi imate paretina ko prave budale te da je to za vas pičkin dim. Miče, druže moj, ovdje vas čeka pečeno prase i potkozarski kajmak tako da hranu ne morate da donosite, a ako baš budete gladni mi bi na kontu vašeg gostovanja priklali i vola, tu nema nikih problema. Vo je ionako star i zanemoćo pa je bolje da ga se na vrijeme sekutarišemo. A i ne meremo ga više gledat kako se pati. Ak ga ne ubijemo mi on će ionako lipsat sam od sebe, tu nema nike dileme.

Eto Miče, drugarčino naša, imate veliko mahanje od žitelja Lamovite Donje i dođite, nemojte zajebavat. Mi vas ovdi mnogo volimo i bio bi pravi sevap da nas udostojite vašim koncertom. Miče, ostani nam uvijek tako vižlast, lambrljast, blentav – budi dobar i velik ti poras’o! I pozdravi ekipu Drolingstonesa a naročito Vudsa Čarlija najboljeg od svih dobošara!

PS:

Eh, Miče DŽegeru zaboravih da ti kažem da tvoje prezime na našem podkozarskom jeziku znači ”perač patosa”, kad mu promjeniš prvi samoglasnik ha, ha, ha!

MIXER PORTAL

Shortlink: