BANJA LUKA: ‘Krajiška ljepotica’ kraljica turizma | Mixer portal

BANJA LUKA: ‘Krajiška ljepotica’ kraljica turizma

Ako nemate love da idete na ljetovanje u CG, Hrvatski, Tursku, Kanare, Havaje i slično, nema potrebe da očajavate. Budite srećni što živite u gradu iz kojeg nemate potrebe da idete bilo gdje jer Banjaluka je kraljica turizma.

banja-luka

Grad na Vrbasu, Krajiška ljepotica, postala kraljica ljetnje sezone 2013.  a da je niko takvom proglasio nije. Njeni građani su naime to dokazali jer Banjalučani su svjetski rekorderi u neodlaženju na ljetovanja.

Neko bi rekao da se radi o nestašici novaca, ali nije baš tako. Građani ne žele da idu igdje jer se u svome gradu osjećaju najljepše.

Banjaluka ima sijaset predivnih hotela. Jedan od njih je i hotel Palas, koji iako nije dovršen ipak prima nemali broj gostiju. Ponajviše gastarbajtera koji u ljetnjem periodu piju kafe u slastičarnama hotela Palas. Jeste da noćenja nema mnogo ali u ispijanju kafa, jedenju štrudle i lizanju sladoleda gosti hotela Palas prednjače i zbog toga Palas zaslužuje zvjezdicu više!

– Niđe se u Europi ovako ne obžderem kafom i sladoledom nego kad posjetim neku od kafana u hotelu Palas – rekao je ekskluzivno za Mixer portal Ibro iz Geteburga na Majni.

Krajiška ljepotica leži na tri rijeke. Jedna od rijeka je Suturlija koja je fantastična za planinare koji mogu da vježbaju slobodne padove i vezanja po bezbrojnim stijenama koje se nalaze tik uz tu rijeku.

– Nema brale zima u ljetnjem periodu za nas alpiniste iz Banjaluke, kaže Draško Fišeklija – Nama i kad pukne špaga ne mežemo da padnemo niđe drugo do u Suturliju, pa nam je vježbanje jako sigurno i bezbjedno!

Noćni život u gradu Banjaluci je spektakularan. Brojni klubovi znaju da rade i do 3 izjutra a u njima se toče pive i vino do kasno u noć.

– Ja volim toliko Banja Luku da se u svoj rodni Pervan ne vraćam čak ni kada imam ljetnji raspust – rekla je za Mixer Marisalda Pivić, studentica druge godine stomatologije – Ja i moje kolege naprosto uživamo u noćnom životu i ne bi ga mijenjali čak ni za izlaske po Bolonjskim birtijama!

I zato ko god misli da mu je bolje na hrvatskom ili crnogorskom primorju, nego li na nekoj od plaža pored Vrbasa grdno se vara.

Uštedite novac i ostanite kod kuće, parola je gradske uprave grada Banjaluke, a vi kako ‘oćete!

MIXER PORTAL

 

Shortlink: